На нараді обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму

  За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області, з метою поліпшення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму в Кіровоградському комунальному підприємстві електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» проведено семінар-нараду на тему: «Про виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках  до 1000 В». 

    У проведенні наради взяли участь посадові особи та працівники  підприємства. Головний державний інспектор відділу машинобудування та енергетики Павло Третяк ознайомив учасників заходу з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями, згідно вимог Закону України про «Охорону праці». Звернув увагу на необхідність виконання «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правил охоронних зон електромереж». 

   Фахівець Управління проаналізував причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках, а саме – порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, працівниками ПАТ «Одесаобленерго», АТ «Трест Житлобуд – 1» та інших підприємств. Наголосив про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму .

   Павло Третяк  розкрив тему виконання робіт в електроустановках до 1000 В. Особливу увагу було звернуто на утримання охоронних зон електромереж в належному стані, виконання робіт на висоті, оформленню робіт зі розпорядження та наряду-допуску, проведення інструктажу перед початком робіт. Загострено питання з використання засобів захисту, їх зберігання та періодичні огляди проведення електротехнічних та механічних випробовувань. Підготовки робочого місця перед початком роботи та нагляду під час виконання робіт, оформлення перерв та закінчення робіт.

   Звернуто увагу на характерні помилки зі складання «наряду-допуску».

   На нараді було надано відповіді на питання слухачів.

  

  Довідково: На  Кіровоградському комунальному підприємстві електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» протягом 2015 року та 2016 року нещасних випадків не виникало.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)