Зі службою охорони праці та працівниками ПП «Агромир» спеціаліст Управління Держпраці провів навчання

  В зв’язку з початком проведення весняно-польових робіт головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Дерев’янко провів навчання для трактористів ПП «Агромир» с. Ганнівка Долинського району.

   Фахівець акцентував увагу служби охорони праці, що до керування трактором допускаються особи, які досягли 18-річного віку та пройшли обов’язків попередній медичний огляд.

  Звернув увагу, на обстеження робочого місця, зокрема сидіння, оскільки з ним може бути пов’язане незручне положення тіла та напруження окремих м’язових груп. Виробничі фактори можуть призвести до підвищеної втомленості, зниження працездатності, до хронічних та професійних захворювань.

  Акцентував увагу, що служба з охорони праці повинна організувати роботу тракториста для попередження виникнення професійних захворювань. Як приклад, робоче місце повинно бути облаштоване м’яким сидінням, з рухливою спинкою та підлокітниками.

  Для додержання правил особистої гігієни повинні бути передбачені ємності з питною водою та бачки з кранами для вмивання, миття рук, мило, рушник.

  Сергій Дерев’янко проінформував працівників, що відповідно до законодавства України трактористи мають право виходу на пільгову пенсію, передбачених списком 1.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)