За участю представників Управління Держпраці пройшло навчання для освітян області

  З метою попередження виробничого травматизму, протягом січня-березня 2017 року  у місті Кропивницькому, на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат-школа мистецтв)» фахівцями відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області проведені навчання (консультації) щодо попередження травматизму в закладах освіти області. До відома слухачів доведені основні вимоги чинного законодавства з питань охорони праці при організації навчально-виховного процесу. До курсу лекцій були включені питання охорони здоров’я, профілактики пожежної та радіаційної безпеки, цивільного захисту, поводження в надзвичайних ситуаціях, безпеки дорожнього руху. Серед лекторів були і  представники управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, управління надзвичайних ситуацій, Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

   Учасниками заходу стали керівники, заступники, працівники відділів освіти райдержадміністрацій, завідувачі районних методичних кабінетів, науково-методичних центрів, директори та їх заступники, фахівці з охорони праці та завідуючі адміністративно-господарських закладів освіти обласного підпорядкування та інженерів з охорони праці професійно-технічних навчальних закладів. Охоплено навчанням 235 осіб з 21 району області.

  Ірина Бутенко, головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області під час лекційних занять зупинилась на питаннях дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці в закладах освіти, дотримання заходів з профілактики та попередження виробничого та побутового травматизму.

  За підсумками проведених заходів обласною комісією з перевірки знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності органів управління освітою проведено перевірку знань вищезазначених осіб, у вигляді електронного тестування.  Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та  соціально культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Ірина Чирва-Репетир, яка була членом комісії відзначила достатній рівень знань слухачів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)