Семінар-нарада з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності

   15 березня 2017 року під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного проведено семінар-нараду з керівниками експертних організацій області, які мають право проводити експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання і видавати висновки експертизи, що є підставою для прийняття Управлінням Держпраці у Кіровоградській області рішення щодо видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

       В семінар-нараді прийняли участь перший заступник та заступник начальника Управління, представники відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області, директор Державного підприємства «Кіровоградський експертно-технічний цент Держпраці» Володимир Береславський, заступник виконавчого директора приватного акціонерного товариства «Миколаївський експертно-технічний центр» Наталія Зотько, заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» Валерій Колесник.

         Під час заходу були обговорені питання щодо процедури видачі або відмови у видачі, переоформленні, анулюванні дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.10. 2011 року № 1107.

   Сергій Подорожний наголосив на причинах відмов у видачі документів дозвільного характеру роботодавцям. Підставами для відмови у видачі документа дозвільного характеру відповідно до статті 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності»:

подання суб'єктом господарювання неповного пакета документів, необхідних для одержання документа дозвільного характеру, згідно із встановленим вичерпним переліком виявлення в документах, поданих  суб'єктом господарювання, недостовірних відомостей; негативний висновок за результатами проведених експертиз та обстежень або інших наукових і технічних оцінок, необхідних для видачі документа дозвільного характеру.      Законом можуть встановлюватися інші підстави для відмови у видачі документа дозвільного характеру. Відмова у видачі документа дозвільного   характеру за підставами, не передбаченими законами, не допускається.

         Всі учасники заходу взяли участь в обговоренні теми семінар-наради та надали пропозиції.

Учасниками заходу прийняті відповідні рішення.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)