На Олександрійщині відбулась нарада з питань безпечного ведення весняно-польових робіт

  У залі засідань Олександрійського управління агропромислового розвитку за участю заступника начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області  відбулася нарада для підприємств аграріїв Олександрійського району. Учасниками наради були  керівники та спеціалісти  управління агропромислового розвитку Олександрійської райдержадміністрації, центральної районної лікарні, фітосанітарної служби, відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі, керівники та спеціалісти агроформувань різних форм власності регіону. Мета наради – підготовка та безпечне проведення весняно-польових робіт у 2017 році.

   Іван Приймак у своїй промові нагадав про необхідність безумовного дотримання вимог законодавства з питань охорони праці та навів приклади порушень, що мали місце під час проведення перевірок на агропідприємствах області. Фахівець акцентував увагу на обов’язковості проходження працівниками медичного огляду і не допущення працівника до роботи без наявності медичного висновку.

  Окрему увагу звернув на заходи щодо посилення наглядової діяльності і профілактики виробничого травматизму на підконтрольних підприємствах, а також зауважив що всім керівникам підприємств агропромислового комплексу області необхідно підвищити особисту відповідальність та постійно контролювати безпеку працюючих, адже здебільшого польові роботи виконуються на значній відстані від виробничої бази.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)