Ліфти та ескалатори у місті Кропивницькому працюють з порушеннями

  За ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено  семінар-нараду з представниками ТОВ «Ліфт-Сервіс-Плюс», яка здійснює технічне обслуговування та ремонт ліфтів і ескалаторів міста Кропивницького та області.

 

    На семінар-нараді було розглянуто питання про стан ліфтового господарства та ескалаторів, в м. Кропивницькому. Начальник відділу відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці Олег Гриб довів до відома учасників заходу інформацію. У житловому фонді м.Кропивницького та області у 452 житлових будинках та гуртожитках 1413 пасажирських ліфтів, з яких 77% або 1088 відпрацювали граничний термін служби, тобто працюють вже понад 25 років. Наголосив на необхідності на виконанні чинного законодавства з метою недопущення нещасних випадків та збереження життя працівників.

    На семінарі також було розглянуто основні нормативно-правові документи, які стосуються безпечної експлуатації ліфтів та ескалаторів: зокрема, Постанов Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107 Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; від 26 травня 2004 року № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» – з інформацією щодо необхідності дотримання вимог Порядку, а також, виконання вимог Правил будови і безпечної експлуатації ескалаторів та Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів, які є обов’язковими для виконання юридичними та фізичними особами, що здійснюють монтаж та забезпечують експлуатацію і технічне обслуговування ліфтів та ескалаторів.

   Представники організації висловили побажання отримувати більше інформації від Управління Держпраці про причини аварій пов’язаних з експлуатацією зазначеного обладнання в Україні та роз’яснення нових нормативно-правових актів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)