Семінар для роботодавців Новоукраїнського та Добровеличківського районів

  Управлінням Держпраці у Кіровоградській області здійснюється широка інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями з питань необхідності дотримання законодавства про працю шляхом проведення семінарів.

  Так, для роботодавців Новоукраїнськогота Добровеличківського районів ра Кіровоградської області проведено семінар, на тему: «Відповідальність за порушення законодавства про зайнятість населення. Застосування штрафних санкцій за порушення законодавства про працю».

  В роботі семінару прийняли участь фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області, Кіровоградського обласного представництва групи компанії «Баланс», представники установ та організацій Новоукраїнського та Добровеличківського районів.

   Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська наголосила про необхідність дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та попередила про відповідальність за неналежне оформлення трудових відносин. Звернула увагу, що з 1 січня 2017 року збільшено мінімальну заробітну плату до 3200 гривень. У ході семінару було зазначено, що за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, недобросовісному роботодавцю доведеться сплатити десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, тобто 3200 гривень за кожного працівника щодо якого вчинено порушення.

  Фахівець застерегла роботодавців від спроб оформлення працівників на неповний робочий день, якщо він фактично працює повний робочий час. За таке порушення керівник підприємства отримає штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, а на сьогодні ця сума становить 96000 гривень. Таку ж суму доведеться сплатити, якщо на підприємстві виявлять допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту). Також, за порушення встановлених строків виплати заробітної плати, інших виплат працівникам передбачених законодавством про працю, більш як не один місяць, штраф складає 9600 гривень.

  Під час семінару присутни ознайомлені зі змінами в трудовому законодавстві.

  За результатами семінару було зазначено, що співпраця Управління Держпраці у Кіровоградській області з роботодавцями, поліпшує відносини між працівниками та роботодавцями.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)