Превентивний захід для хліборобів Гайворонщини

   Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський, спільно з головним страховим експертом з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Гайворонському районі Олександром Загороднім, провели нараду з працівниками ТОВ «Гарт» з питань: «Виробничого травматизму та шляхів його попередження. Безпеки праці під час підготовки до проведення весняно-польових робіт. Соціальне страхування працівників від нещасних випадків на виробництві.»

    Під час виступу  Анатолій Дзіговський довів до відома учасників наради основні пріоритети діяльності Управління Держпраці у Кіровоградській області. Проінформував про стан виробничого травматизму за 2016 рік в агропромисловому комплексі та  акцентував  увагу  на ризиках та небезпечних факторах під час весняно-польових робіт.

   Особливу увагу присутніх було зосереджено на підвищенні відомчого контролю за станом промислової безпеки та охорони праці на виробництві; своєчасності проведення всіх організаційних заходів по забезпеченню безпечних і здорових умов праці (навчання, інструктажі, медогляд) та забезпечення належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами. Вказав на дотримання вимог під час ремонту сільхозтехніки в ремонтних майстернях. Звернув увагу на наявность дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Наголосив на необхідності забезпеченості спецодягом, засобами індивідуального захисту найманих працівників. Організації виробничого процесу в польових умовах (місця харчування, відпочинку, ремонту техніки) тощо.

    Директор товариства  Юрій Шевчук проінформував присутніх про досвід  функціонування системи управління охороною праці на підприємстві  при проведені ремонтних робіт сільгосптехніки та утримання її у справному стані.

    Олександр Загородній ознайомив присутніх із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набув чинності з 1 січня 2015 року, а також зі станом виробничого травматизму та охорони праці в сільгосппідприємствах регіону.  

   Проведення превентивного  заходу буде сприяти свідомому дотриманню працівниками господарства Правил безпеки праці та як наслідок мінімізації  виробничого травматизму під час підготовки та проведення весняно-польових робіт.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)