Робота ліфтового господарства – під контролем Управління Держпраці у області

   Семінар-нараду за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області  проведено в Онуфріївській  Центральній  районній  лікарні за участю   головного  державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Анатолія Шумейко. Тема заходу: «Безпечна експлуатація ліфтів шляхом організації належного  технічного обслуговування , технічного огляду та  ремонту». Учасники заходу: технічний  директор приватного підприємства  «Олександріяліфт»  Сергій  Окунєв, заступник  начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі  Сергій Якименко, посадові особи та  працівники які здійснюють технічне обслуговування та ремонт ліфтів лікарні.

     Анатолій Шумейко надав інформацію про порядок  організації  технічного обслуговування  ліфтів. Нагадав обов`язки  відповідальних осіб за організацію  експлуатації ліфтів та ліфтерів які  визначаються  в посадових інструкціях, виробничих та інструкціях з охорони праці. Зупинився  на  питаннях  організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці  та допуск їх до самостійної роботи у відповідності з Порядком  проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці. Звернув увагу на   ведення  технічної документації та правилах  користування  пасажирськими. лікарняними і вантажними ліфтами. Пояснив  порядок отримання  дозволів на експлуатацію машин , механізмів та  устаткування  підвищеної небезпеки.

  Технічний директор  ПП  «Олександріяліфт» Сергій  Окунєв  пояснив присутнім яким чином  ПП «Олександріяліфт»  проводить технічний огляд ліфтів .Також надав інформацію про порядок проведення експертного обстеження та позачергового технічного огляду .ліфтів, після закінчення граничного строку експлуатації.

  Сергій Якименко зупинився на стані виробничого травматизму  в регіоні, на причинах нещасних випадків. Навів приклади типових порушень які приводять до виробничих травм. Проінформував присутніх про виплати і  соціальні послуги які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Зупинився на особливості виконанні робіт  за договорами  цивільно-правового характеру.

Фахівці надали відповіді на поставлені питання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)