Проведено публічну агітацію попередження виробничого травматизму на підприємствах галузі агропромислового комплексу під час весняно-польових робіт!

      Протягом лютого та першої декади березня 2017 року в області проведено кущові наради з питань проведення весняно-польових робіт у 2017 році за участю представників департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Управління Держпраці в Кіровоградській області, головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції та Центрального національного технічного університету.

     Кущові наради проведені  у містах Знам’янка,  Долинська,   Гайворон  та смт Новгородка для  начальників  управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрації та керівників і спеціалістів сільськогосподарських підприємств  21 району області (понад  200 чоловік).

    Під час виступів першого заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Романа Зяблікова  у м.Долинська, заступника начальника відділу нагляду в АПК та СКС Івана Приймака. у м.Знамянка та смт Новгородка, головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Анатолія Дзиговського   доведено до аудиторії присутніх   основні пріоритети діяльності Управління Держпраці України одним із яких є попередження порушень чинного законодавства про працю та з охорони праці, про стан виробничого травматизму за 2016 рік в агропромисловому комплексі та  акцентовано  увагу  на ризики небезпек під час весняно-польових робіт.

   Особливу увагу керівників підприємств   зосереджено   на:

    підвищенні відомчого контролю за станом промислової безпеки та охорони праці на виробництві;

  своєчасності проведення всіх організаційних заходів по забезпеченню безпечних і здорових умов праці (навчання, інструктажі, медогляд) та забезпечення належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами;  

     дотримання вимог під час підготовки сільгосптехніки в ремонтних майстернях;

      наявності дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; 

      забезпеченість спецодягом, засобами індивідуального захисту;

      організації виробничого процесу в польових умовах (місця харчування, відпочинку, ремонту техніки) тощо.

      Роз’яснювальна робота на підприємствах галузі АПК щодо дотримання вимог законодавства з питань охорони праці під час проведення весняно-польових робіт продовжується.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)