Відбулось виїзне засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

  Під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленко відбулось виїзне засідання обласної ради  з питань безпечної життєдіяльності населення.

    Участь у засіданні взяв виконуючий обов’язки начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Роман Зябліков.

    На нараді обговорили питання стану внутрішньобудинкових газопроводів, обстеження системи вентиляції квартир, підвалів житлових будинків, проведення експертизи пошкоджених газопроводів, а також  постійного проведення інструктажу мешканцям квартир  та подальшої експлуатації систем газопостачання багатоповерхових житлових будинків «чехословацького типу», розташованих по вулиці Новій в м. Долинська.

   Інформацію із зазначеного питання надав директор інженерно-експлуатаційного департаменту, головний інженер ВАТ «Кіровоградгаз» Володимир Стрижак. Було зазначено, що проектом передбачено прокладання холодного водопостачання, каналізації, газопостачання, гарячого водопостачання, вентиляції в комунікаційній шахті, а вентиляція кухні через відсос пару над газовою плитою з виводом вентиляційного каналу на кришу будинку з установкою вентилятору. У 1998 році в будинках відключили гаряче водопостачання, що призвело до зміни температурного режиму в комунікаційних шахтах. Появилась волога та корозія. Проектом на будівництво даних будинків було передбачено встановлення примусової вентиляції в приміщеннях кухонь квартир. Тобто, над газовою плитою були встановлені витяжні системи, які приводились в дію шляхом вмикання вентилятора, встановленого на даху будинку. Даний вентилятор був один на всі 9 поверхів та включався з кожної квартири. На даний час через не проведення своєчасних ремонтів, відсутність запасних частин та розукомплектацію обладнання (крадіжки) дані вентилятори не працюють.

   Роман Зябліков, який взяв участь в обговоренні та зазначив, що найголовніше на даний час створити безпечні умови для мешканців квартир даних будинків та не допустити виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті.

    За результатами засідання комісії були розроблені заходи по забезпеченню безпечної експлуатації житлових будинків в м. Долинська по вулиці Новій. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)