Боротьба з порушниками трудового законодавства продовжується

   

   Заступник начальника Управління Держпраці Оксана Харченко провела засідання по розгляду результатів проведених перевірок з питань дотримання трудового законодавства окремих суб’єктів господарювання області.

   Найбільше запитань виникло до Олександрійського району, а саме Новопразького комунального підприємства, де керівництво не дотримується вимог, щодо виплати при звільненні працівників всіх сум, що належать йому від підприємства, в день звільнення, відповідно до вимог статті 116 КЗпП України.

       Також на підприємстві порушуються вимоги ч. 3 ст. 15 Закону України «Про оплату праці» стосовно виплати заробітної плати в першочерговому порядку.

   За повідомленням керівника підприємства Сергія Ланіна, на підприємстві складено графік погашення заборгованості по заробітній платі. Так, у лютому виплачено 10,9 тис.грн. заборгованості по заробітній платі, в тому числі 603 грн. компенсації за несвоєчасну виплату заробітної плати.

      За порушення чинного законодавства на керівника накладено штраф у розмірі 3 200 грн.

     На ПП «Будкомплекс» м. Кропивницький встановлено порушення вимог ст. 24 КЗпП України щодо укладання трудового договору з двома працівниками в частині неподання повідомлення про прийняття на роботу працівника до територіального органу Державної фіскальної служби України.

  Також порушено вимоги ст. 34 Закону України «Про оплату праці» щодо компенсації 15 працівникам втрати частини грошових доходів у зв’язку з несвоєчасністю їх виплат. Крім того, порушено вимоги ст. 115 КЗпП України та ст. 24 Закону України «Про оплату праці» щодо строків виплати заробітної плати. Загальна сума штрафних санкцій по даному підприємству складає 684,8 тисяч гривень. Керівник підприємства відмовився ознайомлюватись з матеріалами перевірки та підписувати протокол про адміністративне правопорушення.

    За встановлені факти правопорушення на керівництво накладено штраф у розмірі 3200 гривень.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)