Інформаційно – консультативна зустріч у фермерському господарстві

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Людмила Філоненко провела інформаційно – консультативну зустріч щодо вимог законодавства в частині дотримання порядку оформлення трудових відносин та мінімальних гарантій в оплаті праці для працівників фермерського господарства «Сироти Олександра Федоровича».

 Під час зустрічі зосереджено увагу керівника та бухгалтера господарства на змінах у трудовому законодавстві, що стосувалися розміру мінімальної заробітної плати та її складових. Інспектор зазначила, що внесено зміни до Закону України «Про оплату праці». Згідно із Законом при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Якщо розмір заробітної плати у зв’язку з періодичністю виплати її складових є нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, проводиться доплата до рівня мінімальної заробітної плати.

Під час семінару спеціаліст відповіла на питання, які виникли у присутніх.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)