Під час наради обговорили результати позапланових перевірок

На нараді під головуванням в.о. начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Романа Зяблікова за участю посадових осіб Управління та керівників десяти суб’єктів господарювання області обговорили результати позапланових перевірок.

 Зокрема, керівнику одного із комунальних підприємств Олександрівського району вказано на усунення порушення вимог статті 119 щодо необхідності збереження за працівниками, призваними на строкову військову службу під час особливого періоду місця роботи, посади, і середнього заробітку. Заступник начальника Управління Оксана Харченко попередила роботодавця : якщо за зверненням громадянина буде повторна перевірка і виявиться це порушення, то на підприємство можуть накласти штрафні санкції у сумі 32 тисячі гривень.

На нараді також обговорили шляхи усунення порушень вимог закону України про оплату праці в частині оплати роботи у святкові і неробочі дні за відрядною системою оплати праці кодексу законів України щодо укладення трудового договору та повідомлення фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

В результаті перевірки одного з ФОП працівникам виплатили індексацію в сумі більше тисячі гривень.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)