Сергій Подорожний під час робочої зустрічі обговорив зміни у Законі «Про місцеве самоврядування в Україні»

Вчора, 7 січня, начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний провів робочу зустріч із керуючою справами міськвиконкому Кропивницького Альвіною Бондаренко з метою обговорення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

 Під час зустрічі були обговорені внесені зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині повноважень органів місцевого самоврядування у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

 

Довідково.

Право перевіряти додержання законодавства про працю та зайнятість населення органам місцевого самоврядування делеговано Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 №1774-VIII. Виконавчі органи міських рад міст обласного значення та об’єднання територіальних громад зможуть перевіряти будь-які підприємства, установи та організації комунальної та іншої форм власності, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Закон про місцеве самоврядування закріплює за ними право проводити перевірки і накладати штрафи, але реалізувати це право можливо лише після затвердження відповідного порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення та визначення процедури накладення штрафів. Незабаром цей порядок має бути затверджений.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)