Підписана тристороння Угода про співпрацю

Під час колегії головного управління Пенсійного фонду в м. Олександрії Кіровоградської області підписано тристоронню Угоду про співпрацю між територіальним Управлінням Держпраці, обласними управліннями Державної фіскальної служби та Фонду з метою координації дій із запобігання «тіньовій» зайнятості та виплаті доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків бо бюджетів і виявлення фактів використання праці неоформлених працівників.

 Сторони підписантів, які представили начальник управління Держпраці Сергій Подорожний, начальник управління Фонду Наталія Сімонян та керівник управління Державної фіскальної служби Сергій Тертичний домовились про основні напрямки співпраці:

- здійснення моніторингу результатів проведення контролю по запобіганню «тіньової» зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків до бюджетів.

 -вивчення і узагальнення практики застосування законодавства

- аналіз найбільш поширених видів порушень.

-розробка пропозицій щодо вдосконалення законодавства про працю, запобігання «тіньової» зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків до бюджетів в разі необхідності.

- організація і проведення спільних інформаційних заходів (нарад, консультацій, семінарів тощо)

- ведення роз'яснювальної роботи із недопущення порушень по запобіганню «тіньової» зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків до бюджетів.

Зокрема, вирішили обмінюватись для подальшого опрацювання інформацією про страхувальників, які нараховують заробітну плату у розмірі менше мінімальної; у яких у звітності відображені дані про початок трудової діяльності працівника, але відсутнє повідомлення про прийняття на роботу; відсутні нарахування заробітної плати у звітному місяці (відпустка без збереження заробітної плати без дотримання вимог Кодексу Законів про працю України та Закону України «Про відпустки»); у яких протягом року не підвищувалась заробітна плата або сума підвищення становить менше суми нарахованої індексації; з чисельністю 20 і більше застрахованих осіб, де протягом місяця відбулось скорочення на 10 і більше відсотків застрахованих осіб.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)