На спільному семінарі світловодським підприємцям роз’яснили зміни у трудовому законодавстві з питань оплати праці

 Враховуючи необхідність інформування населення про законодавчі зміни з 1 січня цього року, у приміщенні сесійної зали Світловодської міської ради відбувся спільний семінар, організований Світловодським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України за участю фахівців Світловодського відділення Олександрійської ОДПІ та Управління Держпраці  у Кіровоградській області для роботодавців міста та району.

 Метою проведення семінару є підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці, потреба нагадати кожному страхувальнику про важливість достовірності поданих індивідуальних відомостей найманих осіб і необхідність легалізації заробітної плати.

Близько сотні юридичних та фізичих осіб-підприємців були присутні на семінарі.  Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Інна Кривенко проінформувала слухачів про зміни у трудовому законодавстві з питань оплати праці - зміну поняття “мінімальна заробітна плата”, наслідки такої зміни для підприємств та порядок застосування нововведень та  про підвищення штрафних санкцій за ст. 265 Кодексу законів про працю. 

Під час обговорень кожен бажаючий мав змогу поспілкуватися з фахівцем та отримати відповіді на всі питання, які належать до компетенціїї Держпраці. 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)