Сергій Подорожний : держава й надалі довірила органам Держпраці захищати трудові права людини

Про підсумки роботи за 2016 рік та плани на майбутнє йшлося на прес – конференції начальника Управління Держпраці в області Сергія Подорожного, яка відбулася в облдержадміністрації 23 січня поточного року.

 Відзвітувавши за виконану роботу у 2016 році, Сергій Подорожний підкреслив, що держава надала право органам Держпраці й надалі захищати трудові права людини. 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», яким встановлено мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових наглядових заходів. Відповідно до статті 6 цього Закону дія мораторію не поширюється на діяльність органів Держпраці.

Серед основних напрямків діяльності начальник Управління, зокрема, виділив роботу щодо легалізації заробітної плати, контроль за додержанням законодавства відносно додержання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Сергій Подорожний відповів на запитання журналістів стосовно проведення планових та позапланових перевірок, участі представника Управління у робочій групі, яка контролюватиме виплату заробітної плати не нижче мінімальної 3200, зазначивши, що такі групи діятимуть у всіх містах і районах області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)