Підприємствам, які допомагають військовослужбовцям – всебічна підтримка та допомога

Сьогодні, 5 січня, начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний провів традиційну робочу зустріч з керівниками та головними бухгалтерами підприємств за наслідками планових та позапланових перевірок.

Серед запрошених – представники ПП «Авто Шанс» та Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни.

 

Директор ПП «Авто – Шанс» Сергій Шандрук вкотре зазначив, що перевірка допомогла працівникам підприємства виявити недоліки в роботі і визначитися із шляхами їх усунення. Так, було виявлено 24 порушення з охорони праці, що стосувались переважно оформлення документації. Сергій Подорожний рекомендував керівнику підприємства більш жорстко контролювати напрямок охорони праці, тим паче, що виявлені порушення не потребують значних капіталовкладень. Заступник начальника Управління Оксана Харченко наголосила на посиленні відповідальності до обов’язків головного бухгалтера в частині нарахування заробітної плати.

Керівник Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни Геннадій Сябренко проінформував, що на виявлені 56 порушень з охорони праці (з оплати праці – 1) вплинули такі чинники, як реконструкція закладу, заміна ліфтів, кадрова ротація. Втім, половину порушень усунено в процесі перевірки, щодо інших – розроблені відповідні заходи.

Здавалось би, що може об’єднувати такі різні за напрямком діяльності суб’єкти господарювання – допомога учасникам АТО та волонтерська діяльність.

- Хотілось би, щоб у підприємств та установ, що займаються такою благородною справою, не було проблем, - зазначив Сергій Подорожний на завершення зустрічі. – Тож обіцяємо в межах своєї компетенції всебічну підтримку та допомогу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)