Держпраці продовжує проведення онлайн-прийомів громадян у 2017 році

З початку минулого 2016 року в Держпраці було започатковано проведення онлайн-прийомів громадян. Відтоді, два рази на місяць,  заявники з різних куточків України мають змогу поспілкуватися з Голою Держпраці або спеціалістами Служби у межах їхньої компетенції. Так, за 2016 рік відповіді та роз’яснення на онлайн-прийомі отримали понад 90 осіб. Більшість питань стосувалися трудового законодавства, а саме охорони та оплати праці.

 Часто онлайн-прийом відвідують інженери з охорони праці різних підприємств. Їх цікавлять питання, повязані з виконанням небезпечних робіт, змін у законодавстві певних галузей, дотримання стандартів тощо. На усі питання Голова Держпраці або фахівці Служби надають вичерпні відповіді та поради з власного досвіду.

Цього року продовжуєтся сучасна практика вирішення неоднозначних та проблемних питань на онлайн-прийомі громадян, який проводиться за допомогою скайп-зв’язку між територіальним управлінням Держпраці в області та центральним апаратом у столиці. Це дозволяє заявникам різних регіонів проконсультуватися з очільником Служби Романом Чернегою  без витрати часу та коштів на приїзд до столиці.

Так, від 1 лютого 2017 року, згідно з графіком (Графік онлайн-прийому громадян на 2017 рік), продовжує роботу онлайн-приймальня. Кожен охочий громадянин може взяти участь у заході. Попередньо необхідно записатися в територіальному органі Держпраці відповідної області, а також залишити особисті контакті дані для подальшого зв’язку (Контактна інформація територіальних органів Держпраці). Якщо питання у межах компетенції Держпраці, ви отримаєте запрошення на онлайн-прийом. Щоб поспілкуватися з Романом Чернегою, потрібно відвідати у зазначений день та час територіальне управління конкретної області, далі за допомогою скайп-зв’язку задати питання Голові Держпраці або фахівцям Служби.

Онлайн-прийом дозволяє не тільки отримати кваліфіковану та обґрунтовану відповідь на суперечливі запитання, а й дізнатися практичні рекомендації, як вирішити ту чи іншу проблемну ситуацію у найкоротші терміни.

 

Джерело

офіційний веб – сайт Держпраці

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)