Обговорені особливості установлення та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів та ліфтів

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з головним страховим експертом з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Гайворонському районі Олександром Загороднім провели  нараду у ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» з питань безпеки праці в обпалювальному цеху при експлуатації вантажопідіймальних кранів та ліфтів, соціального страхування працівників від нещасних випадків.

 З працівниками були обговорені особливості установлення та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів та ліфтів на виробничих дільницях металургійної галузі згідно з проектами виконання робіт і технологічними регламентами. Звернуто увагу на вантажопідіймальні крани, які транспортують руду, у механізмах підіймання та кантування ковша, на терміни проведення перевірки гаків та деталей їх підвіски неруйнівним методом контролю на відсутність тріщин.

Анатолій Дзіговський наголосив на необхідності проведення періодичних технічних оглядів вантажопідіймальних кранів та ліфтів уповноваженою спеціалізованою організацією. Інспектор також надав методичну допомогу щодо функціонування системи управління охороною праці в обпалювальному цеху підприємства.

Олександр Загородній ознайомив учасників наради із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набув чинності з 01 січня 2015 року. Керівництву товариства рекомендовано посилити контроль за станом охорони пpaцi.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)