Перевірка – додатковий стимул якісно працювати

Із нещодавно перевірених фахівцями Управління Держпраці в області підприємств – ТОВ АК «Фаворит». Під час робочої зустрічі з начальником Управління Держпраці Сергієм Подорожним директор ТОВ АК «Фаворит» Дмитро Забеділін розповів про шляхи вдосконалення управління охороною праці на підприємстві.

 ТОВ АК «Фаворит» займається виробництвом сільськогосподарської техніки – сівалки, культиватори, борони, розкидачі тощо. Протягом двох років діяльності підприємство збільшувало свої потужності та обсяги виробництва шляхом закупівлі сучасного обладнання. Сьогодні його продукція реалізується не тільки в Україні, а й у Болгарії, Молдові. Ведуться перемовини по розширенню ринків збуту. «Фаворит» має Сертифікат затвердженого типу, згідно з яким продукція агропромислової компанії відповідає вимогам технічного регламенту. За словами директора, для досягнення відповідності європейським стандартам інвестори компанії налаштовані на те, щоб охорона праці на підприємстві була на високому рівні.

Так, у штат підприємства ввели окрему посаду інженера з охорони праці.

Працівники забезпечені спецвзуттям, літнім та зимовим спецодягом. Нині ведеться ремонт приміщень, щоб покращити стан гігієни праці, створити для працівників комфортні санвузли, душові.

Однак працювати є ще над чим. Перевірка виявила 78 порушень з охорони праці, щоправда більше половини з них вже усунені. Щодо інших – розроблений графік заходів ліквідації.

Керівник компанії вважає, що якісної продукції не може бути без нормальних умов праці. Перевірка ж допомогла побачити проблеми і дала стимул серйозно попрацювати над створенням таких умов.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)