Фахівці Управління Держпраці зустрілися з учнями Вищого професійного училища №9

    З метою ознайомлення з антикорупційним законодавством та підвищення правової грамотності молоді головним спеціалістом з питань протидії корупції Ангеліною Мусієнко та головним спеціалістом сектору юридичного забезпечення Ольгою Гайдай 21 грудня 2016 року проведено зустріч  з учнями Вищого професійного училища №9 м. Кіровограда, які навчаються за спеціальностями: «Обліковці», «Контролери Ощадбанку», «Оператори поштового зв’язку», «Оператори телекомунікаційних послуг».

       Зустріч відбулася за сприяння заступника директора з навчально - виховної роботи Андрія Миколайовича Щетини та за участю майстра виробничого навчання Ольги Іванівни  Алєксєєнко.

  А.Мусієнко зацікавила учнів розповіддю про історію виникнення корупції, наслідками та механізмами подолання корупції, основні вимоги сучасного антикорупційного законодавства та порядок дій у разі виникнення корупційних загроз – у зв’язку із введенням в дію Закону України «Про запобігання корупції».

   О.Гайдай ознайомила слухачів з правами і гарантіями працівників, особливостями працевлаштування неповнолітніх, відповідальність роботодавців за порушення законодавства про охорону праці та  наголосила що, створення належних умов праці – це обов’язок суб’єкта господарювання, в особі  керівництва.  У багатьох європейських країнах світу це питання стоїть на досить високому рівні.

Фахівці Управління із учнями обговорили реформи, що відбуваються в нашій державі та їх результативність, а саме Закони України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», «Про охорону праці».

   Зустріч відбулася в теплій, щирій, дружній атмосфері та мала важливе значення у сфері виховання молоді. Учні з задоволенням приймали участь у ситуативних завданнях, під час яких відбувався вільний обмін думками, колективне обговорення фактів та явищ.

  Під час заходу проведено анонімне анкетування щодо думки респондентів щодо оцінки стану боротьби з корупцією в Україні. За результатами якого можна зробити висновок, що молодь - за майбутнє України  без корупції.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)