В м. Світловодську фахівці Управління Держпраці навчали безпечних робіт в електроустановках

   В рамках проведення превентивних заходів спрямованих на поліпшення промислової безпеки, охорони праці, за  ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області 19 грудня 2016 року проведено навчання щодо організації безпечної експлуатації електроустановок в ТОВ «Альянс-Імекс».

 

  Під час заходу головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко ознайомив присутніх з специфікою роботи Управління. Спільно з  технічним директором Олександром Ухановим та інженер-електриком Сергієм Мякушкіним провели огляд безпечного стану електрообладнання підстанцій, засобів захисту та документації.

   За результатами огляду на навчанні  з слухачами було детально розглянуто питання щодо організації безпечної експлуатації електроустановок  напругою понад 1000В, обговоренні вимоги  
НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» стосовно дотримання працівниками організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках, на виконанні працівниками інструкцій з охорони праці, про повноту і якість інструктажу на робочому місці. Також була надана інформація про стан виробничого травматизму, наведені приклади, вказані основні причини, які привели до нещасних випадків. Працівники отримали на свої запитання  роз’яснення по практичному їх вирішенню.

  Фахівець Управління запропонував керівнику посилити контроль за станом охорони праці  і трудовою  дисципліною підприємства. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.  Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)