Для студентів Кіровоградського вищого професійного училища №4 фахівці Управління провели лекцію

15 грудня 2016 року представники Управління Держпраці в області - головний спеціаліст з питань протидії корупції Ангеліна Мусієнко та головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення Ольга Гайдай провели зустріч з слухачами 2 курсу вищого  професійного училища №4 м. Кіровограда.

 Учасники заходу прослухали лекції на теми: «Трудове законодавство. Правові аспекти працевлаштування, в тому числі неповнолітніх осіб. Відповідальність за порушення законодавства про працю» та «Історія виникнення корупції. Корупція в Україні: стан та проблеми».

Ольга Гайдай ознайомила присутніх з поняттям трудового договору, цивільно-правової угоди,  робочого часу та особливостями вирішення трудових спорів.

Ангеліна Мусієнко розповіла, що для того, щоб протидіяти корупції, треба знати і розуміти, що це за явище, як і чому воно з'явилося в Україні, наскільки глибоко вразило суспільство, економіку та політику, яке середовище сприяє корумпованості державних службовців і які інструменти має громадянське суспільство, аби викривати і боротися з корупцією.

Лекції проводились, використовуючи елементи дискусії та аналіз конкретних ситуацій. Також застосовувались принципи проблемності (подання матеріалу у вигляді проблемних ситуацій і залучення слухачів до спільного аналізу та пошуку рішень), принцип ігрової діяльності

Слухачі взяли активну участь в анонімному анкетуванні щодо стану корупції в Україні. Таке дослідження ситуації з корупцією в Україні дає змогу оцінити реальний погляд молоді щодо корупції.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)