Молодь ознайомили з основами трудового та антикорупційного законодавства

Корупцію неможливо подолати без участі молоді, адже вона складає активну частину суспільства. Невдовзі сьогоднішні студенти займатимуть відповідальні посади в державних структурах, відіграватимуть значну роль в економічному й громадському житті нашого суспільства. Саме цим викликана необхідність виховання в студентської молоді негативного ставлення до корупції й будь-яких її проявів, подолання схильності до корупційної поведінки, формування обізнаності в способах протидії корупції.

 З цією метою, головний спеціаліст з питань протидії корупції   Ангеліна Мусієнко та головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці в області Ольга Гайдай  провели навчання зі студентами ПТУ №8 м. Кіровограда.

                                            

 Ангеліна Мусієнко звернула увагу слухачів на усвідомлення небезпеки явища корупції для суспільства, кожного громадянина, наслідки корупції для держави, із міжнародним і національним досвідом боротьби з корупцією. Доведено до відома учасників заходу шляхи запобігання корупції, зміст основних антикорупційних документів.

         Ольга Гайдай розповіла про основи соціального захисту населення у сфері трудових відносин, закладених у Конституції України та інших нормативних актах.

Зазначила, що статтею 43 Конституції України визначено про право кожного на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Акцентувала увагу присутніх, що кожен має право на належні, безпечні й здорові умови праці, на заробітну плату.

На даному навчанні використовувались активні й інтерактивні методи: дискусії, робота в малих групах, моделювання та розв’язування ситуацій, обговорення цікавих фактів сьогодення.

Для досягнення мети, під час занять створювалась атмосфера, що сприяла висловлюванню слухачами власних думок та їхній активній участі у обговоренні.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)