В Управлінні підвели підсумки перевірки КП «Міськсвітло»

Під головуванням заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксани Харченко відбулася нарада, на якій підвели підсумки планової перевірки Кіровоградського комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло».

 Зокрема, головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павло Третяк зупинився на основних порушеннях з охорони праці. Так, при проведенні первинної перевірки знань в робітників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою, не залучались органи Держпраці, на поточний рік не були переглянуті комплексні заходи по досягненню встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам. Також виявлено, що не проведений технічний огляд, експертне обстеження підйомників. Однак, всі ці порушення вже усунені.

Директор підприємства Дмитро Тоток був попереджений про проведення повторної перевірки після виконання припису, а також поінформував, що усунено 72 відсотки виявлених порушень.

 

Довідка.

 Підприємство ККПЄЗО «Міськсвітло»  спеціалізується на виконанні робіт по поточному утриманню та ремонту мереж зовнішнього освітлення на території м. Кропивницький. Загальна довжина мереж зовнішнього освітлення складає 312,06 км та налічує 6351 світильник.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)