Фахівці Управління перевірили два сільгосппідприємства Маловисківського району

Посадові особи Управління завершили планові перевірки двох сільгосппідприємств у Маловисківському районі - ТОВ «Маловисківський елеватор» та СФГ «Гульдас».

 Директор ТОВ «Маловисківський елеватор» Олександр Москалюк надав необхідні підтвердження заступнику начальника Управління Оксані Харченко, під головуванням якої були підведені підсумки перевірки, що два виявлені порушення з оплати праці та надання відпусток повністю усунені.

Заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально – культурній сфері Іван Приймак проаналізував порушення з охорони праці. Зокрема, підприємство не провело декларування робіт з підвищеної небезпеки. Не працює світлова сигналізація яка інформує водія автомобіля про дозвіл заїзду для зважування. Покрівля будівлі автогаража знаходиться в аварійному стані, потребує термінового ремонту. Не закрито на замикаючий пристрій лазовий люк авто прийому. Директор підприємства повідомив, що із виявлених 65 порушень усунули половину, інші – будуть усунені у встановлені приписом терміни.

В СФГ «Гульдас» були виявлені порушення відносно ведення трудових книжок, надання відпусток, роботи у шкідливих умовах, нарахування індексації. Представники підприємства проінформували, що все виправлено, працівникам підвищені посадові оклади.  Із 67 порушень з охорони праці (в основному стосовно електрогосподарства) усунули 41.

Оксана Харченко попередила представників підприємства стосовно повторної перевірки виконання припису.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)