У ПОП ім. Гагаріна відбулася нарада з питань попередження виробничого травматизму

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з головним страховим експертом з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Гайворонському районі Олександром Загороднім провели  нараду з колективом ПОП ім. Гагаріназ питань виробничого травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці при експлуатації  автомобільного крана, а також  соціального страхування працівників від нещасних випадків.

 Анатолій Дзіговський доповів про рівень виробничого травматизму та основні обставини i причини нещасних випадків, які сталися протягом 2014 - 2015 років в Україні та в області під час експлуатації вантажопідіймальних кранів. Працівники ПОП ім. Гагаріназаслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо організації безпечної експлуатації і ремонту кранів.

 Обговорено особливості установлення та безпечної експлуатації автомобільного стрілового самохідного  крана на виробничих дільницях  згідно з проектами виконання робіт і технологічних регламентів, в тому  числі особливу увагу було звернуто на організацію проведення робіт поблизу повітряних ліній електропередач, відкритих розподільних устаткувань на відстані менше 40 м, що може бути під напругою, а також поблизу укосів, котлованів або канав.

Наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів крана уповноваженою спеціалізованою організацією та дотримання термінів технічного обслуговування і ремонту крана. Надано відповідну методичну допомогу посадовим особам щодо опрацювання системи управління охороною праці на підприємстві,  вказано на необхідність дотримання термінів перегляду інструкцій з охорони праці та ведення відповідної документації.

Керівництву ПОП ім. Гагарінарекомендовано  посилити контроль за станом охорони пpaцi. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)