Перевірка філії «Новоархангельська ДЕД» ДП «Кіровоградський облавтодор»

Начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Олег Гриб, завідувач сектору гірничого нагляду Юрій Деменський спільно з іншими посадовими особами Управління розпочали перевірку філії «Новоархангельська ДЕД» ДП «Кіровоградський облавтодор».

 Перевірка показала недопрацювання окремих посадових осіб у функціонуванні системи управління охороною праці, яка впроваджена на підприємстві.

Так, на виконання робіт підвищеної небезпеки для працівників Торговицького кар’єру не видаються письмові наряди. Перед приймальним бункером дробарно-сортувальної установки не працює світлофор технологічної сигналізації. Не виконуються терміни перевірки справності екскаватору Е-2503 машиністами та посадовими особами підприємства з записом результатів до спеціального журналу. На екскаваторі Е-2503  відсутній паспорт ведення гірничих робіт.

При експлуатації вантажопідіймального крану КТА 16-01 реєстраційний № 4341 не в повному обсязі ведеться встановлена документація. Відсутній журнал обліку та огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв

Допущено застосування некаліброваних плавких вставок запобіжників в РЩ -380V, встановленого  в боксі для ремонту автомобілів.

Перевірка триває.

 

 Довідка.

Філія «Новоархангельська ДЕД» ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»» виконує роботи з будівництва, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, мостів, інших споруд та елементів облаштування доріг на території області. Підприємство також проводить розробку Торговицького родовища гранітів. Кар’єр підприємства знаходяться у Новоархангельському  районі Кіровоградської області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)