Перевірка ТОВ «Бантишівський щебінь»

Згідно з планом роботи Управління Держпраці у Кіровоградській області завідувачем сектору гірничого нагляду Юрієм Деменським за участю посадових осіб Управління розпочато перевірку на ТОВ «Бантишівський щебінь»щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

 

В ході перевірки встановлено, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за безпечним виконанням гірничих робіт у кар’єрі, огляд робочих місць посадовцями здійснюється формально. Допущено перевезення працівника у ковші автонавантажувача. На екскаваторі ЕКГ-5А відсутній паспорт ведення гірничих робіт. Не виконуються терміни перевірки справності екскаватору ЕКГ-5А машиністами та посадовими особами підприємства. Водій автомобіля БілАЗ 7548 не мав при собі документи на право керування автомобілем. на ІІІ-му видобувному горизонті.

Пошкоджено огородження рухомих частин на приводі конвеєру первинного відсіву. Вантажні стропи у приміщенні приймального бункеру не відповідають вимогам чинного законодавства. Прибирання матеріалу, що просипався під стрічковими конвеєрами здійснюється несистематично, внаслідок чого окремі конвеєри заштибовані.

На кисневому балоні в мехмайстерні встановлено редуктор з пошкодженим манометром. Використані автомобільні колеса своєчасно не прибираються з майданчика для стоянки автомобілів і не зберігаються на спеціально відведених площадках. Вантажні стропи на електричній талі не відповідають вимогам чинного законодавства.

При проведенні первинної перевірки знань з питань охорони праці у працівників підприємства, які залучаються до виконання робіт з підвищеною небезпекою, до складу комісії не включено представника Управління Держпраці у Кіровоградській області. Службою охорони праці  підприємства  не виконуються графіки  обстежень дільниць підприємства затверджених роботодавцем.

Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективності відомчого контролю за станом охорони праці на робочих місцях та профілактики виробничого травматизму.

Перевірка триває.

 

         Довідка:

  ТОВ «Бантишівський щебінь»проводить переробку та виготовлення щебеневої продукції з Бантишівського родовища монцонітів. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)