Розпочалася перевірка ПП «Новоукраїнський гранітний кар’єр»

Завідувачем сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в області Юрієм Деменським за участю посадових осіб Управління розпочато перевірку ПП «Новоукраїнський гранітний кар’єр»щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

 В ході перевірки встановлено, що ширина автомобільної дороги розкривного горизонту (протяжність 50 м) не відповідає проектним та паспортним параметрам і складає 9 м при проектному 19 м. Не проводиться регулярна очистка запобіжної берми кар’єру на гор.+101 м від шматків породи та сторонніх предметів. В окремих місцях пошкоджено земляне полотно автомобільної дороги, що веде на видобувний горизонт. Не по всіх записах у Книзі маркшейдерських вказівок є відмітки про їх усунення. Журнал геологічних вказівок ведеться не систематично. Протягом 9-ти місяців 2016 року на кар’єрі не в повному обсязі виконані обсяги по видобувним та розкривним роботам, які передбачено погодженим планом розвитку гірничих робіт.

Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективності відомчого контролю за станом охорони праці на робочих місцях та профілактики виробничого травматизму.

Перевірка триває.

 

Довідка:

 ПП «Новоукраїнський гранітний карєр»проводить розробку Бантишівського родовища монцонітів. Кар’єр підприємства знаходяться у м.Новоукраїнці Кіровоградської області.

Гірничі роботи ведуться за транспортною системою розробки з зовнішнім відвалоутворенням. Підприємство для видобутку оснащене єкскаватором ЕКГ-5 та автомобілями «БілАЗ».

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)