Під час семінару акцентувалась увага на підвищенні рівня знань працівників котелень

11 вересня в комунальному підприємстві «Теплокомуненерго» Олександрійської міської ради відбувся семінар - нарада з питань охорони праці за участю начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Олега Гриба, головного державного інспектора зазначеного відділу Анатолія Шумейка, заступника начальника-головного страхового експерта відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Олександрійському районі Сергія Якименка, директора підприємства Алли Грибачової, керівників котелень, майстрів комунального підприємства.

 На даний час працівники підприємства завершують роботи з підготовки до початку опалювального сезону, тому під час семінару акцентувалась увага на підвищенні рівня знань працівників котелень з питань охорони праці.

Відкриваючи семінар – нараду, Алла Грибачова доповіла, що КП «Теплокомуненерго» підготовлено до експлуатації 19 котелень, 72, 7 кілометрів теплових мереж та 18 центральних теплових пунктів.

  Суб’єктами господарювання, що мають дозвіл на виконання експертного обстеження устаткування, проведено планові роботи по експертному обстеженню (технічному діагностуванню) котлів, трубопроводів пари та гарячої води. У працівників, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки, проводиться перевірка знань з питань охорони праці та підготовка технічної документації для поновлення газопостачання котелень.

Олег Гриб загострив увагу на випадках травматизму в галузі, зупинився на забезпеченні працівників спецодягом, спецвзуттям іншими засобами індивідуального захисту, організації навчання і перевірки знань з питань охорони праці, виконання робіт підвищеної небезпеки. Наголосив, що робота в колодязях без засобів індивідуального захисту може призвести до трагічних наслідків, тому краще витрачати кошти на створення безпечних умов праці, ніж втрачати людей.

Анатолій Шумейко зупинився на вимогах утримання котлів у справному стані, проведенні технічного опосвідчення та своєчасного ремонту котлів, обслуговуванні котлів навченим та атестованим персоналом. Надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів з питань охорони праці та допуск ії до самостійної роботи у вфідповідності до порядку проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП0.00-4.12-05).

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)