Травматизм на підприємствах області за січень – вересень 2016 року

З початку року на піднаглядних Управлінню Держпраці у Кіровоградській області суб’єктах господарювання, порівняно з аналогічним періодом минулого року, рівень загального травматизму збільшився у 1,4 рази. За дев’ять місяців 2016 року травмовано 50 працівників проти 36 за аналогічний період 2015 року.

 У харчовій промисловості та на будівництві відсутній травматизм, у минулому році було 2 і 1 випадки у вказаних галузях.

За 9 місяців зменшився рівень травматизму у сільському господарстві             (травмовано 6 проти 7 осіб за аналогічний період 2015 року).

На рівні минулого року залишився травматизм в хімічній промисловості  2 проти 2 та в соціально-культурній сфері 10 проти 10.

Зросла кількість травмованих працівників у галузях: гірничорудній і нерудній промисловості – 4, металургії – 2, лісовому господарстві - 2, енергетиці – 2. У минулому році в цих галузях травматизм відсутній.

Загалом у 2016 році відсутні випадки травматизму у видавничій справі, на пошті, в текстильній промисловості, на будівництві, в котлонагляді, в газовій промисловості, в харчовій промисловості легкій промисловості та в деревообробці.

У січні – вересні 2016 року на транспорті травмовано 5 осіб проти 4, у машинобудуванні 10 проти 6, у житлово-комунальному господарстві 6 проти 2, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За дев’ять місяців 2016 року смертельно травмовано 12 працівників проти 5 у аналогічному періоді 2015 року, з них на транспорті (авіаційна подія) – 3, в металургійній промисловості – 2, у гірничорудній і нерудній промисловості – 2, у житлово-комунальному господарстві – 2, у енергетиці – 1, у хімічній – 1 (за відсутністю травмованих у таких галузях у відповідному періоді 2015 року), сільському господарстві – 1 (у минулому році – 3).

Основним видом подій, що призвели до настання нещасних випадків є падіння потерпілих – 11 працівників, що склало 23% від загальної кількості травмованих.

Ключовими причинами виникнення нещасних випадків є організаційні (50% від загальної кількості травмованих). Не менш важливим фактором, що спричинив нещасні випадки на виробництві є психофізіологічний стан травмованих (25%).

Найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано: у м. Кропивницький - 22, Маловисківському та Голованівському районах - по 5,  Олександрівському районі - 3, м. Знам’янці – 3, м. Світловодську  - 3, Ульяновському, Долинському та Гайворонському районах по – 2, Світловодському, Олександрійському та Знам’янському районах по – 1, м. Олександрія  – 1.

Фахівцями Управління за дев’ять місяців 2016 року проведено  24 спеціальні розслідування.

         

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)