Результати роботи відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів за 9 місяців 2016 року

Працівниками відділу проведено 651 перевірка на 536 підприємствах, установах та організаціях із загальною кількістю працюючих 40347 осіб.

 Результати перевірок, проведених державними інспекторами з питань праці, свідчать, що 89,4% роботодавців (479 роботодавця) порушують вимоги трудового законодавства.

Встановлено 1106 порушень щодо оплати праці, з них 232 – щодо строків виплати заробітної плати. На 35 підприємствах встановлено заборгованість із виплати заробітної плати.

За результатами перевірок, проведених державними інспекторами праці до адміністративної відповідальності згідно ч.1,3,7 ст.41 та ч.1 ст.188-1 КУпАП притягнуто 528 посадових осіб підприємств - порушників законодавства про працю.

За невиконання законних вимог інспекторів праці щодо усунення виявлених порушень згідно ст.188-6 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 24 посадові особи підприємств.

Питання про погашення заборгованості з виплати заробітної плати в області знаходиться постійно в полі зору державних інспекторів відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

Представник Управління Держпраці постійно бере участь в засіданнях  обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На території районів і міст області працюють регіональні комісії, в яких беруть участь державні інспектори відділу.

З метою контролю за погашенням заборгованості з виплати заробітної плати на підприємтвах-банкрутах в облдержадміністрації працює комісія з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств, в якій приймає участь представник Управління Держпраці.   

На вимоги державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 7124,51 тис.грн.

Разом з тим, посилено проведення роз’яснювально-профілактичної, консультативної роботи серед аудиторії на рівні кожного району та кожного підприємства зокрема. На особистому прийомі державними інспекторами відділу прийнято 2631 громадян.

З метою профілактики правопорушень проведено 668 заходів, пов’язаних із застосуванням, роз’ясненням та пропагандою трудового законодавства, в тому числі в ЗМІ - 274.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)