Перевірено підприємства олійно – жирової галузі

Управлінням Держпраці протягом I кварталу 2016 року перевірено підприємства олійно – жирової галузі -  ПАТ «Кіровоградолія», ПП «Еллада», ПрАТ «Креатив», ТОВ «Відродження», ТОВ «Протеїн Продакшн», а нещодавно завершено перевірку ТОВ «ОЕЗ Градолія».

 

Під час перевірки підприємств, на яких задіяні працівники на роботах з важкими та шкідливими умовами праці виявлені характерні порушення. Зокрема, на «ОЕЗ Градолія» не проведено навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників відповідальних за охорону праці та безпечну експлуатацію технологічних трубопроводів, що є  порушенням  п.1.2 розділ ІІ НПАОП 0.00-1.73-14 «Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів». Операції зливу-наливу легкозаймистої рідини, дільниці зберігання гексану, проводяться не герметично, відсутня передбачена проектом швидкорознімна герметична муфта зливу типу МСКРП-80, що є порушенням п.7.8.16 «НПАОП 15.4-1.06-97 «Правил безпеки для олійно-жирового виробництва». Резервуари для зберігання олії не оснащено дихальними клапанами, які повинні бути відрегульовані, що є порушенням п.1.5 частини 2 НПАОП 15.4-1.06-97 «Правил безпеки для олійно-жирового виробництва». Шкаф зберігання легкозаймистих та горючих рідин виробничої лабораторії,не обладнано природною припливною вентиляцією, що є порушенням п.7.7.1 НПАОП 15.4-1.06-97 «Правил безпеки для олійно-жирового виробництва».

За фактами виявлених порушень посадовим особам підприємств вручені обов’язкові до виконання приписи, винесено постанови про адмінпорушення. 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)