Триває перевірка ТОВ " Знам'янський граніт "

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в області Юрієй Деменський спільно з посадовими особами Управління проводять перевірку ТОВ "Знам'янський граніт "щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

 Перевірка вже показала, що на підприємстві не працює галузева система управління охороною праці в поєднанні з нарядною системою.

Керівник підприємства та члени комісії з перевірки знань підприємства не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці (протокол перевірки не представлено). Працівникам підприємства не проведено щорічне спеціальне навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці. На підприємстві не переглянуто інструкції з охорони праці для професій або видів робіт з підвищеною небезпекою.

На виконання робіт з підвищеною небезпекою не видаються письмові наряди. Гнучкий кабель, що живить екскаватор  ЕКГ 5А прокладено по воді. На підприємстві не складено план ліквідації аварій. Технологічним транспортним засобам підприємства не проведено черговий технічний огляд.

Знято огородження шківу приводу дробарки. Вантажні стропи біля приймального бункеру не відповідають вимогам чинного законодавства. Відсутнє огородження натяжного барабану на конвеєрі. Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

Перевірка триває.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)