На дотриманні вимог безпеки наголошено на семінар-нараді

   З метою виконання листа Державної служби України з питань праці щодо експлуатації димових та вентиляційних каналів, 29 вересня 2016 року відділом нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар-нараду з представниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

   Учасниками заходу були: представники підприємств, які проводять перевірку та чищення димових та вентиляційних каналів багатоквартирних житлових будинків, будинків приватного сектору та громадських будівель і фахівці ВАТ «Кіровоградгаз».

    Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Галина Спіріна, звернула увагу учасників семінару по випадках травмувань під час експлуатації газових приладів з несправними димовими та вентиляційними каналами та заходи щодо їх попередження. Зазначила, що вентиляційні канали підлягають перевірці та прочищенню одночасно з димовими. Якщо відсутні димові канали, вентиляційні підлягають перевірці один раз на рік. Перевірки і прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових і громадських будинків оформляються відповідним актом. На горищах будинків димові і вентиляційні канали повинні бути побілені і пронумеровані фарбою відповідно до номерів квартир.

  Якщо буде виявлено несправними або непридатними для подальшої експлуатації канали, особа, що виконує перевірку, зобов’язана попередити власника про заборону користування газовим обладнанням. Направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного  стану димових та вентиляційних каналів з метою відключення приладів від системи газопостачання.

Перелік організацій які мають дозвіл на обстеження  димових та вентиляційних каналів>>>>

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)