Плідна співпраця з суб’єктом господарювання

   Під головуванням начальника Управління Держпраці в Кіровоградській області Сергія Подорожного проведено нараду на якій підведено підсумки планової перевірки з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експертизи умов праці, гігієни праці на ПАТ «Кіровоградградське рудоуправління». Підприємство проводить  розробку Обознівського родовища вторинних каолінів. Кар’єр підприємства знаходяться у Кіровоградському районі Кіровоградської області біля с.Катеринівка.

  Гірничі роботи ведуться кар’єрним способом з внутрішним відвалоутворенням. Підприємство оснащено сучасним видобувним обладнанням та транспортними засобами: єкскаватори Нitachi ZX330LC, автомобілі Comatsu HM-300-2.

  Проектна продуктивність кар’єру на 2016 рік - видобути 200 тис. т вторинних каолінів та виконати розкривних робіт у обсязі 650 тис.м3.

  У підведенні підсумків взяли участь начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Ганна Масловська, завідувач сектора гірничого нагляду Юрій Деменський, генеральний директор підприємства Володимир Кухта та інші посадовці.

  Під час наради були озвучені виявлені порушення. Юрій Деменський, акцентував увагу керівника підприємства на його персональну відповідальність за допущені порушення, за  усунення їх у повному обсязі та у встановлені терміни та недопущення їх у подальшому.

   Володимир Кухта повідомив що ним постійно контролюється питання безпечного ведення робіт, працівники забезпечені спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту. Також керівником  наголошено, що всі порушення, згідно виданого припису, усунені у повному обсязі та у встановлені терміни. Більшу частину недоліків було усунуто під час перевірки.

  Сергій Подорожний на завершення підсумків відмітив про необхідність подальшої співпраці, яка принесе спільну користь підприємству у підвищенні безпеки праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)