Інформаційно-консультативний семінар в Онуфріївському центрі зайнятості

  28 вересня 2016 року головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Людмила Філоненко провела семінар з питань додержання трудового законодавства в Онуфріївському районному центрі зайнятості.

  Державний інспектор проінформувала працівників центру, про зміни в трудовому законодавстві, що стосувалися порядку обчислення середньої заробітної плати, порядку проведення індексації грошових доходів, обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, дотримання прав та гарантій мобілізованих працівників, нового порядку прийому  працівників. Ознайомила із новою редакцією статті 265 Кодексу законів про працю України щодо штрафних санкцій за порушення трудового законодавства.

  Фахівець акцентувала увагу осіб, які шукають роботу про те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника.

  Після укладання трудового договору, але до початку роботи роботодавець зобов’язаний: роз’яснити працівникові його права і обов’язки та проінформувати під розписку про умови праці; ознайомити з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором; визначити працівникові робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами.

  Надала вичерпні відповіді на поставлені питання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)