Мають місце недоліки в системі управління охороною праці

  Згідно плану роботи Управління Держпраці у Кіровоградській області першим заступником начальника Управління Романом Зябліковим спільно з посадовими особами розпочато перевірку ПАТ "Кіровоградське  рудоуправління" щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці,промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

    Перевірка показала, що на підприємстві мають місце недоліки в частині виконання в повному обсязі вимог галузевої системи управління охороною праці в поєднанні з нарядною системою.

  Автомобіль Comatsu HM-300-2 №4 у кар’єрі не укомплектовано упорами для підкладання під колеса та знаком аварійної зупинки. На екскаваторі Нitachi ZX330LC, який проводив роботи по будівництву виїзної траншеї, паспорт ведення гірничих робіт не відповідав фактично виконуємій роботі. За відсутності захисних козирків на кар’єрних самоскидах, водії під час навантаження не виходять з кабін та перебувають за межами радіусу дії ковша екскаватору. Пошкоджено огородження на майданчику обслуговування насосних установок №2,3. Допущено вивішення частини автомобіля Comatsu HM-300-2 №3 за допомогою випадкових предметів без застосування спеціальних підставок.

  В автотранспортній дільниці допущено вивішення частини автомобіля КрАЗ(№9) за допомогою випадкових предметів без застосування спеціальних підставок. На дні оглядової канави у боксі для ремонту автомобілів не укладено міцні дерев’яні решітки.

   Посадовим особам підприємства під час перевірки надавались  роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

  За допущені порушення дві посадові особи притягнені до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)