Про готовність закладів освіти Новоукраїнського району до опалювального сезону обговорили під час зустрічі

    23 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч за участю начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного та голови  Новоукраїнської районної державної адміністрації Віктора Самійленко.

   Було розглянуто питання: про підготовку закладів освіти до опалювального сезону та роботи в осінньо-зимовий період.

С. Подорожний звернув увагу, що в районі 5 шкільних  котелень знаходяться в підвальних приміщеннях,  а 4 – в прибудованих до школи.        

 Так у Вербівській ЗШ І-ІІ ст., Рівнянській ЗШ №2, Новомиколаївській ЗШ І-ІІІст., Новоукраїнській ЗШ №1, Новоукраїнській ЗШ №4,Шишкінській ЗШ І-ІІІст.,Диминському НВК,Мар’янопільському НВК,Семенастівській ЗШ І-ІІ ст. суб’єктами господарювання не отримано дозвіл на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, відсутній  паспорт встановленої форми та інструкція з монтажу й експлуатації; котельне обладнання не зареєстровано.

  В Новомиколаївській ЗОШ, Приютівській ЗОШ, Новоукраїнській гімназії № 7, Вербівській ЗОШ, Новоукраїнському МНВК, Новоукраїнському ЦДЮТ котельні знаходяться в підвальному приміщенні.

  В Глодоській ЗОШ, Захарівській ЗОШ, Іванівській ЗОШ, Комишуватській ЗОШ, Кропивницькій ЗОШ, Рівнянській ЗОШ № 5, № 7, Новоураїнській ЗШ № 3, № 8, Новоєгорівській ЗШ, Помічнянській ЗШ, Петрівській ЗОШ котельні знаходяться в приміщеннях школи (топкові).

  В  Рівненській ЗОШ № 2, Новоукраїнській ЗШ № 4, Шишкінській ЗОШ  Диминському НВК, Марянопільському НВК, Семенастівській ЗОШ – окремо стоячі котельні.

  За результатами перевірок стану охорони праці та  з метою забезпечення безпечної життєдіяльності населення і попередження нещасних випадків  начальнику відділу освіти Новоукраїнського району виданий обов’язковий для виконання припис щодо  усунення виявлених порушень законодавства про охорону праці, пропозиції про заборону експлуатації котелень, які експлуатуються з грубими порушеннями вимог «Правил будови і безпечної експлуатації парових котлів…» затверджених наказом Державного Комітету України по нагляду за охороною праці  від 23 липня. 1996 року № 125,  що створює пряму загрозу життю і здоров'ю, як для обслуговуючого персоналу, так і для учасників навчально-виховного процесу.

 За підсумки  робочої зустрічі прийнято відповідні управлінські рішення.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)