Попередження виробничого травматизму під час газопостачання природного газу

    Управлінням Держпраці у області державний нагляд у газовій промисловості у області здійснюється за 49 суб’єктами господарювання та 2117   виробничими об’єктами.

 

     Інспекторами Держпраці проведено 7 перевірок суб’єктів господарювання та 47 перевірок виробничих об’єктів суб’єктів господарювання.

      Під час цих перевірок виявлено 610 порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці.

     У зв’язку з виникненням загрози життю та здоров'ю працівників, посадовими особами управління надано 1 позовну заяву до адміністративного суду, стосовно часткового зупинення виробництва.

    За порушення вимог законодавства з охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності 24 працівників, у т.ч. 3 керівників підприємств.

     Сума штрафів, накладених на працівників за порушення вимог законодавства з охорони праці, склала 9010 гривень, неї з керівників підприємств - 1190 гривень.

     Проведено 92 превентивні заходи з охорони праці, промислової безпеки та з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У поточному році нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, не було.

З метою попередження випадків виробничого травматизму звертаємо увагу на основні проблемні питання під час газопостачання природного газу для міст та населених пунктів.

  • Зниження рівня безпеки систем газопостачання міст та населених пунктів (устаткування систем газопостачання міст і населених пунктів фізично зношено та морально застаріло, вкрай повільно ведуться роботи з модернізації, реконструкції та їх капітального ремонту.
  • Зниження кваліфікаційного рівня працівників газорозподільних підприємств, скорочуються штати основних виробничих служб, що підвищує вірогідність виникнення аварій.

Виконання передбачених графіками ремонти обладнання і газопроводів, комплексні приладові обстеження підземних газопроводів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)