Управління Держпраці в області проаналізувало наглядову діяльність з промислової безпеки

   Відділом експертної роботи, ринкового нагляду та надання адмінпослуг проаналізовано наглядову діяльність з промислової безпеки.

    План проведення перевірок у 2016 році суб’єктів господарювання (виробничих об’єктів) Управління Держпраці у Кіровоградській області складається щоквартально. До зазначеного плану вносяться перевірки, зазначені:

-  у Відомостях про заплановані планові заходи державного нагляду (контролю) Держпраці на 2016 рік, які було складено на підставі переліків перевірок піднаглядних об’єктів господарювання на 2016 рік Кіровоградської області. До опрацьованих з урахування зауважень Міністерства економічного розвитку та торгівлі;

-  у плані комплексних планових заходів органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку від 30 листопада 2015 року №1553 (із змінами);

-  у плані перевірок суб’єктів господарювання, які проводяться під керівництвом посадових осіб Держпраці на 2016 рік затвердженого головою Держпраці.

Під час формування плану здійснення заходів держаного нагляду (контролю) Управління чітко дотримується рекомендацій, наданих листом Держпраці від 14 грудня 2015 року №5631/0/91-06/6-ДП15 у якому зазначено, що суб’єкти господарювання, які не увійшли до переліку, який я вже озвучив, включати до планів забороняється.

  Плани про проведення перевірок затверджуються наказом та розміщаються на веб-сайті Управління.

  Управління дотримується чіткого виконання законодавства та вказівок Держпраці.

 Перевірки суб’єктів господарювання, зазначені у плані, здійснюються посадовими особами усіма відділами Управління. Суб’єкт господарювання перевіряється всебічно, включаючи питання з: охорони праці, додержання законодавства про працю, гігієни праці та експертизи умов праці. На кожну перевірку направляється 6-7 інспекторів, які проводять її не менше  10 робочих днів. Після проведення перевірки підводяться її підсумки, які проходять у кабінеті начальника Управління, або на підприємстві, де розглядаються питання про накладання штрафів та заслуховуються представники суб’єкту господарювання щодо усунення виявлених порушень. Підчас проведення перевірок інспектори Управління Держпраці керуються дорожньою картою, у якій прописані всі дії поетапно.

  Під час проведення планових перевірок у січні-серпні 2016 року у сфері охорони праці перевірено 551 об’єкт на 99 суб’єктах господарювання. Проведено 114 позапланових перевірок.

  В результаті проведення перевірок виявлено 6947 порушень, з яких усунуто 4476 порушень.

Направлено до адміністративного суду 7 позовних заяв щодо призупинення виробництва, з них 4 ухвалено та 22 об’єкта вже призупинено.

  Накладено 190 штрафів на працівників, на суму – 65,733 тис.грн., з них на керівників – 50, на суму – 19,550 тис.грн. Станом на 01.09.2016 року сплачено 172 штрафи.

  У серпні 2016 року проведено 136 перевірок суб’єктів господарювання (виробничих об’єктів). Накладено 90 штрафів на працівників. 

    Спеціалістами Управління проведено 774 превентивних заходи.

   Відділом експертної роботи, ринкового нагляду та надання адмінпослуг рекомендовано головним державним інспекторам Управління дотримуватись рекомендацій «Дорожньої карти» при проведенні перевірок.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)