Кіровоградщину відвідали посадові особи Держпраці України

16 березня Кіровоградщину з робочим візитом відвідали перший заступник голови Державної служби України з питань праці Михайло Бардонов та директор Департаменту з питань праці Держпраці України Віталій Сажієнко.

Посадові особи Служби поспілкувалися з колективами Управління Держпраці в області та Кіровоградського експертно-технічного центру з робочих питань та фінансово-господарської діяльності. Разом з начальником Управління в області Сергієм Подорожним зустрілися із першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Коваленком та заступником голови – керівником апарату ОДА, куратором питань діяльності органів Держпраці в області Світланою Лобановою щодо нинішньої роботи та перспектив подальшої співпраці.

Наступного дня посадові особи Держпраці взяли участь у розширеній нараді на Новокостянтинівській шахті ДП «Схід ГЗК», під час якої було обговорено хід позапланових перевірок дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки копальні та ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» у зв’язку із смертельним травматизмом в поточному році на цих підприємствах, зупинились на розслідуванні нещасних випадків. Сергій Подорожний констатував, що проблеми на цих підприємствах є, але вони обов’язково будуть ліквідовані, оскільки мова йде про збереження людського життя.

Головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Сергій Боднарчук доповів про підсумки позапланової перевірки Новокостянтинівської шахти, де стався випадок із смертельним наслідком на початку березня цього року. Про хід розслідування смерті шахтаря проінформував завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Олег Лисенко. Кожна із сторін – представники Новокостянтинівської шахти та Управління аргументували своє бачення ситуації. Втім, розслідування смерті шахтаря, як і загибелі двох людей на «Побузькому феронікелевому комбінаті», ще триває. Перший заступник начальника Управління Роман Зябліков зупинився на виявлених порушеннях у ході перевірки феронікелевого комбінату, що стосувались експертних обстежень обладнання машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

У підсумку наради Михайло Бардонов та Віталій Сажієнко наголосили на посиленні вимог до охорони та культури праці. Посадові особи Служби разом з керівництвом Управління також відвідали територію Новокостянтинівської шахти, оглянули стан техніки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)