У ДП «Лелеківське ДЕУ» проведено нараду щодо заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках

З метою профілактики електротравматизму, аналізу стану охорони праці та вдосконалення здійснення державного нагляду за додержанням вимог законодавства головним державним інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павлом Третяком проведено нараду у ДП «Лелеківське ДЕУ» щодо вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В ( м. Кіровоград).

 Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках в Україні та області, наголошено на вжитті наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Головний державний інспектор анцектував увагу на виконанні робіт з пересувними електроустановками та електроінструментом.

Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються Правилами, Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям і іншими засобами індивідуального захисту, тощо. Наголосив на тому, що відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з встановленими нормами, за організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів та організацію їх обліку несе власник цих засобів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)