На Кіровоградщині проконсультували внутрішньо переміщених осіб з питань працевлаштування і попередили про загрозу трудового рабства

Фахівці управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці протягом тижня відвідали 4 пункти допомоги та проживання для внутрішньо переміщених осіб, гуманітарні та волонтерські центри. Під час зустрічі з переселенцями із зони бойових дій ішлося про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Також надавались консультації з трудового законодавства.

 Посадовці управління підкреслили - однією із різновидів торгівлі людьми є примусова праця. Тобто робота, виконання якої вимагають від людини під загрозою покарання, фізичного та психологічного насильства. Переселенці отримали інформаційні матеріали з порадами, як не потрапити до трудового рабства та контакти організацій з протидії торгівлі людьми.

Серед запитань які ставили переселенці були питання офіційного працевлаштування, отримання заробітної плати в «конвертах», розмір мінімальної зарплати. На всі запитання фахівці надали детальні відповіді та запропонували звертатися за консультаціями до управління.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)