Фахівець Управління під час онлайн- семінару зосередила увагу на змінах до трудового законодавства представників ще низки підприємств

10 листопада начальник відділу з питань експертизи умов праці  Управління Держпраці у Кіровоградській області Олена Хіміч провела  онлайн-семінар із керівниками та працівниками підприємств, організацій, установ, незалежно від форми власності та галузевого спрямування, які здійснюють діяльність на території міських, селищних та сільських рад з питань додержання законодавства про працю в умовах воєнного стану.
 
Фахівець звернула увагу на велику кількість змін в законодавстві, які стосуються трудових відносин, умов звільнення працівників, надання відпусток, тощо.
Особливу увагу було приділено призупиненню дії трудових договорів, що передбачене у ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та наголосила, що призупинення дії трудового договору - це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором у зв’язку із збройною агресією проти України, що виключає можливість обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором.
Вкотре закликаємо роботодавців провадити свою діяльність у правовому полі та не зловживати ситуацією, яка склалася в країні.
 
До онлайн- семінару долучилося понад 30 суб’єктів господарювання області.
 
Довідково.
Надалі фахівці Управління презентують теми з роз’ясненнями чинного законодавства з трудових відносин, охорони та гігієни праці, адміністративних послуг, що надаються територіальними управліннями Держпраці тощо.
Семінари проводяться щочетверга згідно з графіком на 2022 рік, в онлайн режимі на платформі ZOOM.
 
Заходи запроваджені відповідно до Національного плану спільних дій щодо зниження рівня виробничого травматизму на 2022 рік та Типових планів роботи з питань зниження рівня виробничого травматизму та з питань рівня зниження неоформленої праці територіальних органів Держпраці на 2022 рік.
 
Запис семінарів можна переглянути на Ютуб-каналі Управління за посиланням

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)