Про зміни до трудового законодавства – під час семінару з профспілками галузі енергетики

Основні зміни, запроваджені останнім часом до трудового законодавства роз’яснила головний державний інспектор Інна Кривенко під час семінару за участю голів та членів профспілкових комітетів підприємств енергетики та електричної промисловості Світловодська. Захід відбувся за ініціативою голови Кіровоградського обласного комітету профспілки працівників енергетики та електричної промисловості Любові Липко.

 Учасники семінару розглянули питання щодо рівності трудових прав громадян України, недопущення дискримінації у сфері праці, гарантії при укладенні, зміні та призупинення дії трудового договору під час воєнного стану, про оплату праці в умовах війни; порядок надання відпусток, їх тривалість, регулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом та спрощеним режимом трудових відносин.

Також  присутні обговорили, як правильно оформляти на роботу внутрішньо - переміщених осіб, якщо вони і досі залишаються офіційно працевлаштованими, але трудова книжка залишилась на підприємстві у зоні бойових дій.

Усі ці запитання намагаються максимально проаналізувати і дати на них належні відповіді  фахівці Управління Держпраці області під час безпосередніх зустрічей з роботодавцями, а також  у ході спільних заходів зі своїми соціальними партнерами- профспілковими комітетами.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)