Фахівці Управління наголосили на мінімізації ризиків виробничого травматизму у закладах СКС

Про мінімізації ризиків виробничого травматизму в закладах соціально – культурної сфери територіальної громади розповіли начальник відділу нагляду в АПК та СКС Ірина Чирва та головний державний інспектор Лілія  Трубчанінова.

 Ірина Чирва  виступила з презентацією аналізу причин та видів виробничого травматизму в закладах СКС та першочергових заходів із організації безпечних умов праці  на робочих місцях галузевого спрямування.

Зокрема, розглянули вимоги безпеки під час користування драбинами.

Ірина Чирва підкреслила, що охорона праці  потребує злагодженої взаємодії між всіма ланками структури підприємств. Лише комплексний підхід, направлений на зниження рівня виробничих ризиків, створить умови для збереження життя та здоров’я кожного члена колективу.

Лілія Трубчанінова обговорила правильність документального оформлення охорони праці, навчання усіх відповідальних осіб з питань охорони праці, наявність посвідчень, протоколів, проведення (вступних, первинних, повторних, позапланових, цільових) інструктажів з періодичністю залежно від виконуваних робіт згідно з вимогами Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05.

Особливу увагу звернули на ймовірності виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж під час опалювального періоду в закладах соціально-культурної сфери, типові причини виникнення нещасних випадків під час користування газовими, твердопаливними та електричними опалювальними приладами: користування несправними та саморобними пристроями, відсутність заземлення та запобіжних пристроїв, недостатність повітрообміну в приміщеннях тощо.

Працівники закладів отримали інформаційні листи Управління Держпраці «Обережно! Падіння!»

 

Більше про безпеку праці на https://pratsia.in.ua

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)